Appar för varje mobiltelefon

Ett av de roligaste sätt att förbättra användarupplevelse för mobiltelefonen är genom att använda appar. Idag finns det hundratusentals appar för både Android och iOS mobiltelefoner. Med ett så stort urval kan det vara svårt att veta vilka appar du bör ha på din telefon. I den här korta artikeln har vi sammanfattat några appar som vi tycker är nödvändiga att ha på telefonen.

1. Kameraappar för selfies och bilder

Kameraappar gör det mycket enklare att ta fina selfies och fotografier. Dessa appar erbjuder en rad av olika intressanta funktioner som garanterat lyfter upp dina tagna bilder. Till exempel har vissa kameraappar olika filter och ger dig möjligheten till att lägga till roliga klistermärken, göra collage och mer. De gör det även lättare att redigera foton genom att göra justeringar som att ändra på kontrasten eller ljus- och färgstyrkan på ett ögonblick. Det finns många populära kameraappar som:

  • Cymera – Ett av de mest mångsidiga val om du ofta tar selfies. Bland annat erbjuder den olika funktioner för filter- och redigeringsalternativ. Appen finns i både Apple Store och Google Play.
  • Snap Camera HDR – En av de bättre kameraapparna för att ta fantastiska foton med hög dynamisk kontrast. Appen hittar du i Google Play.
  • Prisma – Den ultimata appen som blandar konst med kreativitet och hjälper sina användare ta fotobilder som ser ut som olika konststilar. Appen finns i både Apple Store och Google Play.

2. Sociala medier för chatt och delning

Sociala medier har blivit en stor del av internet. Det är den viktigaste kommunikationsformen för människor när de delar sina liv och intressen med andra. Således är detta nästan ett måste att ha på telefonen. Idag är De mest populära sociala mediasidorna idag är: Facebook, Instagram, Twitter och Snapchat.

Men årets nya app för sociala medier är Clubhouse. Skaparna av Clubhouse hade som avsikt att bygga en app som låter människor dela sina tankar och känslor om alla ämnen anonymt med hela världen. Den använder AI för att hitta människor som är intresserade av samma intressen, för att hjälpa till att bryta isen och för att optimera dina chanser att hitta en ny vän.

3. Se vilka som har stalkat dig på sociala medier

Telefoner är vår viktigaste enhet för åtkomst till internet och sociala medier idag. Det är därför det är viktigt att ha funktioner som skyddar din personliga information och ger dig en bättre översikt. Ett sätt är att hålla reda på vem som har besökt din profil och följt dig på dina sociala medier. Det bästa är oftast att göra det via tredjeparts appar såsom:

  • MonoMosaic – Ger dig information om vilka användare som besökt, följt eller blockerat dig på ditt Instagram- konto.  Appen finns i Google Play.
  • Follower Analyzer Tool – Väldigt populär app med ett enkelt användargränssnitt för att kontrollera dina profilbesökare och andra statistiker såsom besökare, vilka som har följt dig, de mest gillade postinläggen och så vidare. Appen finns i både Apple Store och Google Play.
  • BeakerApps – Hjälper dig att spåra användare som både följer och avföljer dig på Instagram. Appen hittar du i Apple Store och Google Play.

4. Fitnessappar för att spåra svett och steg

Fitnessappar är ett bra sätt att spåra dina framsteg och motivera dig till att fortsätta träna. De bästa träningsapparna låter dig spåra dina framsteg och sätta mål som är skräddarsydda efter din kondition och egna förutsättningar. Därutöver kan de ge råd om näring, sömn och till och med hur träning kan påverka olika aspekter av ditt liv. Nedan finner du två bra fitnessappar:

  • Map My Fitness – En gratis app som har stöd för massvis av övningar och aktiviter, från cykling till yoga och simning! Appen är kompatibel med olika fitnessmätare och ger dig en bra översikt av din kaloriförbränning. Går att ladda ned hos Google Play och Appstore.
  • One You Couch to 5K – Ett hälso- och fitnessintiativ från självaste Public Health England som hade ett mål att uppmuntra fler personer komma igång med sina träningsvanor. Den har ett träningsprogram som varar i nio veckor där målet är att springa 5K och är perfekt för nybörjare.

Ett av de roligaste sätt att förbättra användarupplevelse för mobiltelefonen är genom att använda appar. Idag finns det hundratusentals appar för både Android och iOS mobiltelefoner. Med ett så stort urval kan det vara svårt att veta vilka appar du bör ha på din telefon. I den här korta artikeln har vi sammanfattat några appar…